Fincsi, mi?

Ez a sör nem bánt, nem harap - Duff

Sörös György dehidratál

2020. július 16. - Pékné csülök módra

Felfokozott izgalmi állapotba (sőt, állapotbe!) kerültem, amikor egy barátom, kollégám (barégám? kollátom?) mondta, hogy 

Hé, baszd meg, akciós lesz a Lidl(i)ben Homer Simpson söre!

Na, mondom, abból én is kérek. Gondoltam meg se várom, hogy eljöjjön a csütörtöki akció, inkább elmegyek egy Penny Marketbe, mivel ott alapból lehet kapni, nem kell hozzá semmi marketing bullshitbe csomagolt "amerikai hetek" (nyolcak). Aztán végül mégsem mentem el csak ezért a Pennybe. Már el is felejtettem, amikor pont egy Lidl-be sodort a sors véletlen vak szerencséje. Ha már pont így alakult, akkor pont beraktam egyet a kosárba, mintavétel-, lemeózás ügyileg.

gopr0542duff.jpg

Mikor e sorokat írom, már bennem van egy jó háromdecis pohárral ebből sörből. Éhgyomorra, egy hajtós edzés után, közepesen kiszáradva azt tudom mondani:

olyan ez, mint egy amerikanizált Steffl Light, amiből valahogy kiszedegették a bántóan fémes, keserű, érces szocializmust még magában hordozó stílusjegyeket, és maradt egy könnyen iható, kellemesen vizes strandsör. 

Felbüvögve sincs semmi kellemetlen utóíze. Egyedül egy kis kiszáradást idéz elő a szájpadláson nyelés után 1-2 perccel. De nincs semmi pusztító letapadás, nincs nyoma annak, hogy szarrá komlózták volna. Selymesen csúszik le az ember torkán, mint osztriga a slejmcsúszdán.

Kár, hogy a Simpson családból ismert sör dizájnja még csak nyomokban se köszön vissza, mert amúgy nincs baj ezzel a sörrel. Jobb, mint a kukoricával pancsolt társai, merthogy ez a német csoda nem nagyon látott kukoricát. 

Amúgy elég bonyolult sztori az igazi Duff sör körül. Egy ügyvéd is azt mondta, hogy "hát, ez elég összetett." Volt itt pereskedés bőven, hogy ki és mire használhatja fel a nevet és a logót. Az animációs sorozatot forgalmazó Twentieth Century Fox perben megtámadta az európai védjegybejegyzést, aztán a sok herce-hurca után az lett a vége, amint azt a mellékelt ábra is mutatja, hogy lehet használni a márkanevet. Például Duff energiaital is van.

Ha a sorozatból indulunk ki, akkor a Duff nem egy nagy durranás. Ez a kocsmába járó arcok söre. Ezt vedelik literszám. Tehát jogosan várhatjuk el az igazi, a való életben megelevenedő, pohárba kitölthető Dufftól is, hogy itassa magát. És ezt bizony hozza is. Lehet inni nyakra főre, mint a baromállat.

A bejegyzés trackback címe:

https://fincsifalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr9615990256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása